top of page
DSC_2349.jpg
Kinesitherapie
Behandelingen

Behandelingen bij Flex

Bij Flex passen we verschillende soorten behandelingen toe. Afhankelijk van jouw aandoening kijken we naar welke therapievormen het meest bij jou passen en met welke we het snelst een optimaal resultaat verkrijgen.

 

Deze behandelingen worden meestal in combinatie met elkaar toegepast zodat we kunnen inwerken op alle verschillende structuren in het lichaam.

DSC_2488.jpg
DSC_2291.jpg

Soorten behandelingen

DSC_2370.jpg

Manuele therapie

Bij manuele therapie gaat de therapeut op zoek naar de oorzaak van de klacht. Die kan liggen in de spieren, gewrichten of in andere delen van het bewegingsapparaat.

 

Nadat de oorzaak van de klacht is gevonden, volgt de behandeling. Manuele therapie bestaat uit verschillende elementen: mobilisaties, stretching, manipulaties, …

​

Er wordt voornamelijk met de handen gewerkt, maar ook dry-needling, cupping, enz. zijn mogelijk.

​

Na manuele therapie volgt de opstart van een actief oefenprogramma.

Dry needling is een behandelingstechniek die gebruikt wordt bij problemen met de spieren. Dit kunnen pijnlijke of gespannen spieren zijn. Gespannen of pijnlijke spieren bevatten triggerpoints.

​

Triggerpoints of spierknopen zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die ervoor zorgen dat de spier niet meer kan ontspannen. Dit kan zorgen voor stijfheid, beperking van de beweging, pijn of krachtverlies.

​

Bij dry needling prikken we deze triggerpoints aan met een naaldje, waarbij er een release ontstaat en de spier zal ontspannen. Het woord 'dry' zegt het zelf: er wordt niets ingespoten in de spier zelf.

DSC_2248.jpg

Dry needling

DSC_3414.jpg

Oefentherapie

Door grondig onderzoek bepalen we de onderliggende oorzaak van het probleem. Op basis van je noden en zwakten worden een individueel oefenprogramma opgemaakt. Zwakke spieren worden verbeterd en overbelaste spieren ontspannen om het geheel terug in balans te brengen. Hierdoor wordt de belastbaarheid van het lichaam versterkt om klachten te doorbreken. Dit is ook van groot belang bij de preventie van eventuele volgende letsels.

​

Bij oefentherapie houdt de therapeut rekening met het niveau van de patiënt. Hij bepaalt de inhoud van het oefenprogramma, het aantal herhalingen en de dosering per week. De oefeningen worden op een verantwoorde manier progressief verhoogd. Daarnaast krijgt de patiënt een thuisprogramma om de oefeningen zelfstandig te verwerken.

​

Oefentherapie kan toegepast worden bij volgende klachten: sportletsels, neurologische revalidatie, postoperatieve revalidatie, acute blessures (spierscheuren, breuken en verstuikingen), chronische klachten (lage rugpijn, overbelastingsblessure, nekklachten), bewegings-stoornissen van een gewricht en blessurepreventie.

Medical taping wordt als aanvulling op een andere behandelingsmethode gebruikt. De elastische tape ondersteunt jouw spieren zonder dat je moet inboeten
op de bewegingsmogelijkheden.

​

Dit wordt vaak gebruikt bij bv. houdingscorrecties, klachten van overbelasting, vochtophopingen en ontstekingen.

DSC_2307.jpg

Taping

image00026.jpeg

BPPV / vertigo

BPPV (Benigne Paroxymale Positionele Vertigo/duizeligheid) is één van de meest voorkomende evenwichts- of duizeligheidsklachten.

​

Om BPPV te behandelen is het belangrijk eerst enkele diagnostische testen uit te voeren. Afhankelijk van het type BPPV en het aangetaste kanaal in het binnenoor worden enkele positiemanoeuvres uitgevoerd. Vaak moet dit een paar keer herhaald worden.

​

Wanneer dit geen beterschap brengt, wordt er gestart met habituatietraining zodat de hersenen gewend raken aan de duizeligheid.

Vragen of bezoek plannen?

Ben je op zoek naar één van deze behandelingen? Heb je een vraag voor onze therapeuten? Contacteer ons of maak meteen een afspraak via de knoppen onderaan.

image00002.jpeg
image00019.jpeg
bottom of page