top of page
DSC_2596.jpg
Kinesitherapie
Sportrevalidatie

Sportrevalidatie bij Flex

Indien je een (sport)blessure hebt opgelopen of een blessure wil vermijden, kan je best terecht bij een sportkinesitherapeut. Actieve revalidatie is bij ons het sleutelwoord. Als sporter is het van groot belang om zo snel mogelijk opnieuw te bewegen. Nadat er een behandeltraject is opgesteld in samenspraak met de patiënt start de revalidatie. We leggen de focus op 2 behandelmethodes:

  • Manuele therapie

  • Geïndividualiseerd actief oefenprogramma

 

Functionele training is een belangrijk aspect bij sportrevalidatie. Hierbij werken we sportspecifiek richting het doel van de patiënt. Bewegingen vanuit jouw specifieke sport worden omgezet in oefeningen en een oefenschema om zo geleidelijk aan op te bouwen naar opnieuw sporten.
 

De laatste, maar niet onbelangrijke, fase van de sportrevalidatie is de preventietraining. Met deze training zoeken we de zwakke plekken van de patiënt en verstevigen we die door middel van aangepaste oefeningen. Zo maken we het musculoskeletaal systeem sterker en - belangrijker nog -  zorgen we ervoor dat de eerder opgelopen blessure niet herhaald wordt. Want elke sporter wil blessures vermijden, toch?!

 

Na al deze stappen samen met jouw sportkinesitherapeut te hebben doorlopen, kan jij weer maximaal aan de slag in jouw fantastische sport!

DSC_3340.jpg
DSC_2807.jpg
DSC_2386.jpg

Voordelen sportrevalidatie

Snellere return
to sport

Preventie van eventueel volgend letsel

Andere zwaktes worden ook aangepakt

Functionele trainer Keiser

Bij Flex investeren we in de nieuwste apparatuur. We vinden het immers belangrijk met de beste toestellen te werken tijdens de oefentherapie. Zo kochten we recent een functionele trainer van Keiser aan.

 

Dit apparaat werkt op luchtdruk, waardoor je op elke gewenste snelheid en onder bijna elke hoek kan trainen. Omdat je niet op een vast apparaat werkt, kunnen we ook de stabiliteit en balans van de patiënt verbeteren. Dit toestel leent zich voor oneindig veel oefeningen voor sporters en niet-sporters.

DSC_3061.jpg

Fases van sportrevalidatie

Stap 1

 Behandelplan opstellen

Snelle opstart manuele therapie + oefentherapie

Stap 2

Stap 3

Functionele training i.f.v. sport

Preventie

Stap 4

DSC_2327-2.jpg
DSC_2773.jpg
DSC_2495.jpg
DSC_2777.jpg

Vragen of bezoek plannen?

Heb je een blessure opgelopen of zit je met vragen? Contacteer ons dan vrijblijvend!

Meteen een (eerste) bezoek plannen? Ga dan naar de online agenda via de knop 'Afspraak boeken'.

bottom of page